maandag 28 december 2009

Bikinimodel moet Roemenië redden


De bevolking van Roemenië heeft met grote verbazing kennis genomen van het feit dat blootmodel Elena Udrea is benoemd tot minister van 'regionale ontwikkeling' en daarmee het beheer heeft over miljarden aan EU-steun.

De 36-jarige echtgenote van een Roemeense zakenman poseerde al menigmaal in haar ondergoed voor diverse glossy’s. Dat vinden de Roemenen echter niet het meest storend. Pas echt erg vinden ze dat de miljardensteun die Roemenië als een van de armste landen binnen de Europese Unie krijgt uit Brussel in handen is gekomen van een vrouw die al meerdere malen verwikkeld is geweest in omkoopschandalen.
Zo heeft ze persoonlijke banden met de president Traian Basescu en zou veel van het geld dat ze beheerde toen ze nog minister van toerisme was, rechtstreeks naar het bedrijf van haar man zijn gegaan. "Het is ongelooflijk dat uitgerekend zij wordt benoemd tot beheerster van zo'n megabudget. Iedereen weet dat ze nauwe banden heeft met de president en dat het bedrijf van haar man op grote schaal profiteert van deze benoeming", aldus professor Alina Mungiu-Pippidi.

Geen opmerkingen: